Vepřová kýta dušená na pivě
0 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyNové koření celé
- 100gramůŠunkový salám
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4kusyPepř černý celý
- 3lžíceOlej stolní
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 500gramůVepřová kýta
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1596 kcal
Bílkoviny
115 g
Tuky
109 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kýtu otřeme, protkneme klínky salámu, osolíme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Kýtu vyjmeme a do výpeku dáme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Podlijeme 2 dl piva a trochou horkého vývaru, rozmícháme, vložíme kýtu, koření a dusíme, občas podlijeme výpekem.
- 2Když je maso měkké, vyjmeme a nakrájíme na porce.
- 3Z výpeku odstraníme zrnka koření, vmícháme protlak a krátce povaříme.
- 4Podáváme s vařenými brambory, rýží nebo zeleninovým salátem.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.