Vepřová kýta dušená na pivě

0 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1596 kcal
Bílkoviny
115 g
Tuky
109 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kýtu otřeme, protkneme klínky salámu, osolíme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Kýtu vyjmeme a do výpeku dáme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Podlijeme 2 dl piva a trochou horkého vývaru, rozmícháme, vložíme kýtu, koření a dusíme, občas podlijeme výpekem.
  • 2
    Když je maso měkké, vyjmeme a nakrájíme na porce.
  • 3
    Z výpeku odstraníme zrnka koření, vmícháme protlak a krátce povaříme.
  • 4
    Podáváme s vařenými brambory, rýží nebo zeleninovým salátem.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.