Vepřová kýta na špízu
30 min.

Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 100gramůAnglická slanina
- 4kusyŽampiony čerstvé
- 2kusyCibule
- 2kusyRajčata
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 150mililitrůOlej rostlinný
- 1šálekHovězí vývar základní
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
861 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
72 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené maso nakrájíme na ploché kousky, naklepeme je, osolíme, opepříme a poprášíme mletou paprikou. Slaninu nakrájíme na silnější plátky, očištěné žampiony a omytá rajčata překrojíme na poloviny, oloupanou cibuli na čtvrtky. Na jehly nebo špejle střídavě napichujeme cibuli, maso, slaninu, žampiony a rajčata. Špízy pokapeme částí oleje a necháme nejméně 2 hodiny proležet v chladničce. V pánvi na rozehřátém oleji špízy zprudka opečeme po všech stranách a podlijeme trochou vývaru, aby se vytvořila šťáva. Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky, opékané brambory nebo rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.