Vepřová kýta na špízu

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
861 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
72 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené maso nakrájíme na ploché kousky, naklepeme je, osolíme, opepříme a poprášíme mletou paprikou. Slaninu nakrájíme na silnější plátky, očištěné žampiony a omytá rajčata překrojíme na poloviny, oloupanou cibuli na čtvrtky. Na jehly nebo špejle střídavě napichujeme cibuli, maso, slaninu, žampiony a rajčata. Špízy pokapeme částí oleje a necháme nejméně 2 hodiny proležet v chladničce. V pánvi na rozehřátém oleji špízy zprudka opečeme po všech stranách a podlijeme trochou vývaru, aby se vytvořila šťáva. Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky, opékané brambory nebo rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.