Vepřová kýta pečená v alobalu
80 min.

Ingredience
- 800gramůVepřová kýta
- 2kusyCibule
- 120gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 120gramůDýně
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceCitronová šťáva
- 100gramůMáslo čerstvé
- 80gramůSýr Eidam cihla 30%
- 400gramůBrambory
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
54 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu nakrájíme na na kousky, osolíme, opepříme, potřeme česnekem. Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Mrkev, celer, cibuli a dýni oloupeme, pokrájíme na plátky, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme. Alobal potřeme polovinou másla.
- 2Do pekáče vložíme alobal, poklademe plátky brambor, na ně položíme maso, zeleninu, zbylé máslo, posypeme sýrem a alobal dobře uzavřeme. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 65 minut.
- 3Směs podáváme pokapanou citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.