Vepřová kýta plněná vejci
110 min.

Ingredience
- 1kilogramVepřová kýta
- 100gramůAnglická slanina
- 2kusyCibule
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžíceJíška instantní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 6stroužkůČesnek
- 1kostkaPolévkové kostky Vitana
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
37 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
685 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do vepřové kýty uděláme nožem otvor, který vytřeme česnekem, osolíme, opepříme a vložíme do něj uvařená vejce.
- 2Otvor uzavřeme špejlí.
- 3Celou kýtu obalíme slaninou a ovážeme nití, aby slanina držela.
- 4Cibulku usmažíme dozlatova, vložíme kýtu, opečeme ze všech stran.
- 5Podlijeme vývarem z masoxu a dusíme.
- 6Když je maso měkké, vyndáme je a zahustíme jíškou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.