Vepřová kýta s párky
0 min.

Ingredience
- 20dekagramůPárky jemné
- 60dekagramůVepřová kýta
- 1špetkaSůl
- 50dekagramůKosti vepřové
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3365 kcal
Bílkoviny
340 g
Tuky
211 g
Sacharidy
2 g
Vápník
149 mg
Železo
9 mg
Postup přípravy
- 1Omytý podlouhlý kus vepřové kýty se sádlem na povrchu, prořízneme tak aby vznikly otvory do kterých zasuneme nožičky párků.
- 2Maso osolíme a dáme do pekáče s drobně nasekanými kostmi, podlijeme vodou a při pečení podléváme a propichujeme vidličkou povrch se sádlem. Pečeme do měkka.
- 3Když je maso málo tučné přidáme sádlo. Upečené maso vyndáme, šťávu přecedíme a podle chuti dosolíme.
- 4Maso nakrájíme na úhledné plátky a přelijeme šťávou.
- 5Podáváme s vařenými bramborami nebo houskovým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.