Vepřová kýta s párky

0 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
3365 kcal
Bílkoviny
340 g
Tuky
211 g
Sacharidy
2 g
Vápník
149 mg
Železo
9 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý podlouhlý kus vepřové kýty se sádlem na povrchu, prořízneme tak aby vznikly otvory do kterých zasuneme nožičky párků.
  • 2
    Maso osolíme a dáme do pekáče s drobně nasekanými kostmi, podlijeme vodou a při pečení podléváme a propichujeme vidličkou povrch se sádlem. Pečeme do měkka.
  • 3
    Když je maso málo tučné přidáme sádlo. Upečené maso vyndáme, šťávu přecedíme a podle chuti dosolíme.
  • 4
    Maso nakrájíme na úhledné plátky a přelijeme šťávou.
  • 5
    Podáváme s vařenými bramborami nebo houskovým knedlíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.