Vepřová kýta s rajčaty na smetaně
90 min.

Ingredience
- 400gramůVepřová kýta
- 100gramůAnglická slanina
- 1kusCibule
- 2kusyRajčata
- 2kusyPaprika červená
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2gramyPepř černý mletý
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceMouka bezlepková
- 100gramůPárky bezlepkové
- 100mililitrůOlej stolní
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
809 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
70 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Plátky vepřové kýty naklepeme a nakrájíme na širší proužky. Proužky masa okořeníme solí, pepřem a paprikou, a poprášené bezlepkovou moukou je zprudka osmažíme na tuku a odložíme na talíř. Na druhé pánvi rozškvaříme plátky slaniny, ke zpěněné slanině přisypeme nasekanou cibuli, kolečka bezlepkového párku a na kousky nakrájené kapie a vše orestujeme. K této směsi přisypeme připravené orestované vepřové kousky, zalijeme smetanou a krátce podusíme. Na závěr ochutíme sekanou petrželkou a pokrm podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 5. 3. 2016
Vepřová kýta s rajčaty na smetaně
Kdy tam mám přidat ty rajčata??? 😎😋