Vepřová panenka s gremolatou
55 min.

Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusCibule červená
- 250gramůVepřová panenka
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 180gramůFazole bílé sterilované
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 1lžičkaSůl mořská
- 2lžičkyFenykl obecný
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
11 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
12 g
Cukr
346 mg
Postup přípravy
- 1V pánvi na polovině rozehřátého oleje smažíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli asi 5 minut. Po usmažení přeložíme do zapékací mísy.
- 2Do pánve vlijeme zbylý olej, rozpálíme a opečeme na něm omytou panenku po všech stranách. Vyjmeme a položíme na cibuli.
- 3Mořskou sůl rozdrtíme se semínky fenyklu, vmícháme pepř a směsí posypeme maso.
- 4Panenku zalijeme horkým zeleninovým vývarem a pečeme 15 minut ve středně vyhřáté troubě.
- 5Potom přisypeme propláchnuté fazole a pečeme ještě 5 minut.
- 6Smícháme oloupaný, nadrcený česnek s nasekanou petrželkou a nastrouhanou citronovou kůrou.
- 7Paneneku podáváme nakrájenou na plátky na fazolích a cibuli. Pokrm posypeme připravenou gremolatou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.