Vepřová panenka ve vajíčku
40 min.
Ingredience
- 240gramůVejce slepičí
- 1,5gramyPepř černý mletý
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůČesnek
- 1000gramůVepřová kýta
- 20gramůSůl
- 180mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
35 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
129 mg
Cukr
205 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou panenku nebo vepřovou kýtu opláchneme, ukrojíme plátek, lehce jej naklepeme, okraje nařízneme, potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme.
- 2Ve vhodné nádobě rozšleháme vejce a smícháme je s prosátou moukou.
- 3Plátky masa namočíme do rozšlehaných vajec a vkládáme je do horkého oleje.
- 4Zpočátku plátky smažíme rychleji, potom zvolna dosmažíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.