Vepřová pečeně na sardelích

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
838 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
71 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykostěné sardele utřeme s máslem, slaninu nakrájíme na klínky a obalíme v paprice.
  • 2
    Maso očistíme, omyjeme, osušíme, protkneme klínky obalené slaniny, potřeme sardelovou pastou.
  • 3
    Očištěnou cibuli nakrájíme, dáme na pekáč, vložíme na ni připravené maso a pečeme. Z počátku bez podlévání, později podlijeme a dopečeme do měkka.
  • 4
    Jakmile maso je měkké, vyndáme ho, šťávu přelijeme do smetany rozmíchané v hrnku s moukou a povaříme za stálého míchání. Citrónovou šťávou hotovou omáčku zakapeme.
  • 5
    Maso nakrájíme na plátky, přelijeme ho trochou omáčky. Zbytek omáčky podáváme zvlášť v omáčníku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.