Vepřová pečeně na sardelích
75 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusySardelové řezy
- 0,25litrZakysaná smetana
- 1kusCitrony
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- 50gramůSlanina vepřová
- 750gramůVepřová pečeně
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
838 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
71 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vykostěné sardele utřeme s máslem, slaninu nakrájíme na klínky a obalíme v paprice.
- 2Maso očistíme, omyjeme, osušíme, protkneme klínky obalené slaniny, potřeme sardelovou pastou.
- 3Očištěnou cibuli nakrájíme, dáme na pekáč, vložíme na ni připravené maso a pečeme. Z počátku bez podlévání, později podlijeme a dopečeme do měkka.
- 4Jakmile maso je měkké, vyndáme ho, šťávu přelijeme do smetany rozmíchané v hrnku s moukou a povaříme za stálého míchání. Citrónovou šťávou hotovou omáčku zakapeme.
- 5Maso nakrájíme na plátky, přelijeme ho trochou omáčky. Zbytek omáčky podáváme zvlášť v omáčníku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.