Vepřová pečeně na zelenině
75 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1šálekZelenina kořenová
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 750gramůVepřová kýta
- 1kusHovězí vývar základní
- 1kusSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
32 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
834 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Česnek utřeme se solí a potřeme jím očištěné a osušené maso.
- 2V kastrolu rozehřejeme větší část másla, vložíme připravené maso, podlijeme ho několika lžícemi vývaru, přidáme ocet a maso opečeme po obou stranách. Poté je mírně podlijeme a dusíme do poloměkka.
- 3Zbytek másla rozpustíme zvlášť a podusíme na něm na nudličky rozkrájenou zeleninu a cibuli. Šťávu z masa zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme. Poté do šťávy přidáme podušenou zeleninu s cibulí a s masem. Vše dusíme do měkka. Šťávu poté již necedíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.