Vepřová pečeně na zelenině

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
32 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
834 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek utřeme se solí a potřeme jím očištěné a osušené maso.
  • 2
    V kastrolu rozehřejeme větší část másla, vložíme připravené maso, podlijeme ho několika lžícemi vývaru, přidáme ocet a maso opečeme po obou stranách. Poté je mírně podlijeme a dusíme do poloměkka.
  • 3
    Zbytek másla rozpustíme zvlášť a podusíme na něm na nudličky rozkrájenou zeleninu a cibuli. Šťávu z masa zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme. Poté do šťávy přidáme podušenou zeleninu s cibulí a s masem. Vše dusíme do měkka. Šťávu poté již necedíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.