Vepřová pečeně pikantní
105 min.

Ingredience
- 1kilogramVepřová pečeně
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 2kusyOkurky nakládané
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
50 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slaninu rozkrájíme na drobno, vyškvaříme a přidáme k ní na jemno pokrájenou cibuli a osmahneme ji. Přidáme větší část másla a osolené maso, které opečeme na obou stranách. Poté maso podlijeme trochou vývaru, přikryjeme a dusíme. Ke konci dušení maso odkryjeme a dopečeme do červena.
- 2Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké nudličky, okurky také nakrájíme na tenké nudličky a vše přidáme k masu 15 minut před koncem pečení.
- 3Na závěr šťávu zahustíme druhou částí másla smíchaného s moukou a ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.