Vepřová pečeně podávaná po bavorsku
140 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřové ramínko
- 200gramůKosti vepřové
- 2kusyCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1lžíceKmín celý
- 500mililitrůVoda pitná
- 125mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžíceHořčice
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
26 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do vepřového ramínka uděláme šikmé mřížkovité zářezy. Maso osolíme a opepříme. Vložíme do pekáče kůží dospod, přidáme k němu 200 g vepřových kostí.
- 2Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostky, očistíme mrkev a pokrájíme na kolečka. Cibuli s mrkví vložíme do pekáče k masu. Zasypeme lžící kmínu a zalijeme vodou. Předehřejeme troubu na 200 °C a pekáč do ní vložíme. Pečeme 30 minut. Potom pečeni obrátíme, ztlumíme teplotu na 180 °C a dopékáme ještě 90 minut. Během pečení maso přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme vodou.
- 330 minut před ukončením pečení potíráme maso směsí horčice rozmíchané v pivu. Měkkou pečeni vyjmeme a odložíme ji, aby odpočinula. Přes síto prolisujeme vypečenou šťávu a podáváme s masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.