Vepřová pečeně s bramborami
120 min.

Ingredience
- 15gramůPetržel kudrnka
- 1000gramůVepřová pečeně
- 600gramůBrambory
- 150gramůCibule
- 20gramůSůl
- 3gramyKmín drcený
- 25gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
45 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka, petrželku posekáme.
- 2Vepřové maso vcelku vložíme do většího pekáče, přidáme lžíci sádla, posypeme solí, kmínem, vložíme do trouby. Pečeme asi hodinu, podléváme vodou a maso potíráme vypečeným tukem. Pekáč vyndáme z trouby, maso nakrájíme na porce, vrátíme do pekáče, obložíme bramborami a cibulí, podlijeme, přisolíme brambory a pekáč vrátíme do trouby. Pečeme dalších 30 minut.
- 3Pekáč vyndáme, pokrm posypeme petrželkou a podáváme přímo v pekáči, ve kterém se pekl. Pekáč postavíme na prkénko doprostřed stolu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.