Vepřová pečeně s bramborami

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
45 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka, petrželku posekáme.
  • 2
    Vepřové maso vcelku vložíme do většího pekáče, přidáme lžíci sádla, posypeme solí, kmínem, vložíme do trouby. Pečeme asi hodinu, podléváme vodou a maso potíráme vypečeným tukem. Pekáč vyndáme z trouby, maso nakrájíme na porce, vrátíme do pekáče, obložíme bramborami a cibulí, podlijeme, přisolíme brambory a pekáč vrátíme do trouby. Pečeme dalších 30 minut.
  • 3
    Pekáč vyndáme, pokrm posypeme petrželkou a podáváme přímo v pekáči, ve kterém se pekl. Pekáč postavíme na prkénko doprostřed stolu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.