Vepřová pečeně s jablky a perníkem
75 min.
Ingredience
- 150gramůJablka
- 150gramůCibule
- 80gramůPerník
- 350mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůHořčice
- 30gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVoda pitná
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 600gramůVepřová krkovička
- 60gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
62 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou krkovici osolíme, opepříme, potřeme polovinou oleje, vložíme do pekáčku, podlijeme sklenicí vody a pečeme v troubě 45 minut. Mezitím pokrájíme cibuli nadrobno, perník nastrouháme, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu rozkrájíme na plátky. Na zbytku oleje osmahneme v pánvi cibuli do zlatova, přidáme jablka, orestujeme, přisypeme perník, přidáme hořčici, smetanu, sůl, pepř podle chuti, promícháme, zjemníme kouskem másla a dusíme 15 minut.
- 2Jablkovou směsí obložíme maso v pekáčku a dopečeme. Maso naporcujeme, upravíme na talíře, doplníme jablkovou směsí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.