Vepřová pečeně s ovocnou omáčkou
90 min.

Ingredience
- 40gramůZázvor celý
- 1kusFeferony
- 2kusyPomeranče
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCukr třtinový
- 1000gramůVepřová kýta
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceJíška instantní
- 1stroužekČesnek
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
46 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný zázvor a česnek nakrájíme na tenké plátky, očištěnou feferonku nasekáme. Z pomerančů vymačkáme šťávu, smícháme s nakrájenou pomerančovou kůrou, zázvorem, česnekem, feferonkou, solí, pepřem a cukrem.
- 2Omyté maso pokrájíme na kostky, zprudka opečeme na oleji. Zalijeme připravenou pomerančovou směsí a zeleninovým vývarem, pečeme pod poklicí v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 60 minut. Poté slijeme vypečenou šťávu a maso pečeme ještě 10 minut.
- 3Šťávu propasírujeme sítem, zahustíme jíškou, pečeni podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.