Vepřová pečeně s ovocnou omáčkou

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
46 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný zázvor a česnek nakrájíme na tenké plátky, očištěnou feferonku nasekáme. Z pomerančů vymačkáme šťávu, smícháme s nakrájenou pomerančovou kůrou, zázvorem, česnekem, feferonkou, solí, pepřem a cukrem.
  • 2
    Omyté maso pokrájíme na kostky, zprudka opečeme na oleji. Zalijeme připravenou pomerančovou směsí a zeleninovým vývarem, pečeme pod poklicí v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 60 minut. Poté slijeme vypečenou šťávu a maso pečeme ještě 10 minut.
  • 3
    Šťávu propasírujeme sítem, zahustíme jíškou, pečeni podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.