Vepřová pečeně s plněnými paprikami
100 min.
Ingredience
- 700gramůVepřová krkovička
 - 2lžičkySůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1lžičkaKmín celý
 - 1kusCibule
 - 600gramůZelí hlávkové bílé
 - 1lžíceCukr krupice
 - 1lžíceOcet kvasný lihový
 - 8kusůPaprikové lusky čerstvé
 - 4stroužkyČesnek
 - 500mililitrůVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
38 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vody. Pečeme v dobře vyhřáté troubě a během pečení maso poléváme vypečenou šťávou.
 - 2Potom přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, když zrůžoví, přilijeme trochu horké vody a za občasného podlévání dopečeme doměkka.
 - 3Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, osolíme, okmínujeme, osladíme a dusíme do poloměkka. Nakonec ochutíme octem a lehce promícháme.
 - 4Zelím naplníme očištěné paprikové lusky.
 - 5Měkké maso vyjmeme z pekáče do nahřáté misky. Do pekáče vložíme papriky, přidáme česnek rozetřený se solí a v troubě dusíme asi 15 minut.
 - 6Maso přelijeme šťávou a obložíme plněnými paprikami.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.