Vepřová pečeně se smetanou a hořčicí

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
51 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Část slaniny nakrájíme na klínky. Maso zbavíme sádla, očistíme, osolíme a protkneme klínky slaniny.
  • 2
    Na zbytku slaniny opečeme nakrájený celer, později přidáme na kroužky rozkrájenou cibuli a vložíme maso, které opečeme po obou stranách. Posléze maso podlijeme mírně vývarem, přidáme koření a necháme dusit do měkka za občasného obrácení masa.
  • 3
    Jakmile je maso měkké, přendáme ho na teplé místo.
  • 4
    Smetanu rozkvedláme s moukou a hořčicí, přilijeme víno, šťávu z masa a za stálého míchání povaříme. Poté omáčku rozmixujeme a prohřejeme v ní i maso.
  • 5
    Jako přílohy podáváme knedlíky, bramborové krokety a těstoviny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.