Vepřová pečeně se smetanou a hořčicí
70 min.

Ingredience
- 6kusůPepř černý celý
- 1kusSůl
- 750gramůVepřová kýta
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1,5lžíceMouka polohrubá
- 3lžíceVíno bílé
- 1kusCeler bulvový
- 3kusyNové koření celé
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 1lžíceHořčice
- 0,25litrZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
51 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Část slaniny nakrájíme na klínky. Maso zbavíme sádla, očistíme, osolíme a protkneme klínky slaniny.
- 2Na zbytku slaniny opečeme nakrájený celer, později přidáme na kroužky rozkrájenou cibuli a vložíme maso, které opečeme po obou stranách. Posléze maso podlijeme mírně vývarem, přidáme koření a necháme dusit do měkka za občasného obrácení masa.
- 3Jakmile je maso měkké, přendáme ho na teplé místo.
- 4Smetanu rozkvedláme s moukou a hořčicí, přilijeme víno, šťávu z masa a za stálého míchání povaříme. Poté omáčku rozmixujeme a prohřejeme v ní i maso.
- 5Jako přílohy podáváme knedlíky, bramborové krokety a těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.