Vepřová pečínka na zázvoru
135 min.

Ingredience
- 100gramůCibule
- 1kilogramVepřová pečeně
- 500gramůBrambory
- 1lžíceZázvor mletý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSádlo škvařené
- 200gramůSlanina vepřová
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1159 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
96 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso omyjeme a na straně podélně nařízneme tak, abychom ho tzv. otevřeli a plocha se zdvojnásobila. Posypeme jej solí a mletým zázvorem a vetřeme do masa.
- 2Naneseme plátky slaniny a nesekanou cibuli, smotáme do rolády a ovážeme provázkem. Povrch znovu potřeme solí, zázvorem a pepřem a na rozpáleném sádle roládu ze všech stran orestujeme.
- 3Poté přesuneme do pekáče, podlijeme sádlem a pečeme v troubě rozehřáté na 250C. Po chvíli snížíme teplotu a pečeme doměkka. Pravidelně podléváme vodou.
- 4Půl hodiny před dopečením naskládáme do pekáče ještě rozpůlené brambory a rozpůlený česnek a dopečeme. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.