Vepřová pečínka na zázvoru

135 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1159 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
96 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové maso omyjeme a na straně podélně nařízneme tak, abychom ho tzv. otevřeli a plocha se zdvojnásobila. Posypeme jej solí a mletým zázvorem a vetřeme do masa.
  • 2
    Naneseme plátky slaniny a nesekanou cibuli, smotáme do rolády a ovážeme provázkem. Povrch znovu potřeme solí, zázvorem a pepřem a na rozpáleném sádle roládu ze všech stran orestujeme.
  • 3
    Poté přesuneme do pekáče, podlijeme sádlem a pečeme v troubě rozehřáté na 250C. Po chvíli snížíme teplotu a pečeme doměkka. Pravidelně podléváme vodou.
  • 4
    Půl hodiny před dopečením naskládáme do pekáče ještě rozpůlené brambory a rozpůlený česnek a dopečeme. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.