Vepřová roláda z bůčku a salámu
80 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
 - 750gramůVepřový bok
 - 1lžičkaSůl
 - 3špetkyPepř černý mletý
 - 2špetkyKmín celý
 - 200gramůSalám měkký
 - 150gramůSýr Ementál (Primátor)
 - 150mililitrůVoda pitná
 - 2lžíceHořčice
 - 2stroužkyČesnek
 - 20gramůMáslo čerstvé
 - 400gramůBramborový knedlík
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
990 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
84 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
762 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Bůček bez kosti nařízneme tak, aby vznikl větší plát. Maso potřeme prolisovaným česnekem, pikantní hořčicí, posypeme solí a pepřem. Na ochucené maso pokládáme plátky libového salámu a bohatě zasypeme strouhaným sýrem. Maso zavineme do rolády, ovážeme nití, potřeme máslem, osolíme a okmínujeme. Vložíme do pekáčku, trochu podlijeme vodou a pečeme 45 až 50 minut. V průběhu pečení odebíráme vypečený tuk, na kterém opečeme plátky bramborového knedlíku a potom na něm usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.
 - 2Roládu nakrájíme na úhledné plátky, obložíme plátky bramborového knedlíku a vše přelijeme trochou vypečeného tuku s usmaženou cibulkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.