Vepřové kostky v těstíčku s ananasovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 180mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- Na omáčku
- 2lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 50mililitrůOcet vinný
- 60gramůCukr krupice
- 60mililitrůVoda pitná
- 1lžíceMed včelí
- 100gramůAnanas
- 1kusPaprika zelená
- 2špetkyPepř černý mletý
- 80mililitrůAnanasová šťáva
- 0,5lžičkaSůl
- Na těstíčko
- 1kusVejce slepičí
- 60mililitrůVoda pitná
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 0,25lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
956 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
69 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
483 mg
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na střední kostky, osolíme, opepříme. Kompotovaný ananas nakrájíme na kostky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.
- 2V míse rozšleháme vejce se 60 ml vody, solí, moukou s kypřícím práškem dohladka.
- 3V hlubší pánvi rozpálíme olej a ze všech stran v něm osmažíme kostky, které jsme obalili připraveným těstíčkem. Osmažené kostky vyjmeme děrovací naběračkou a držíme na teple.
- 4V rendlíku smícháme vodu s octem, cukrem, medem, přivedeme do varu a vmícháme kompotovaný ananas, papriku, sůl, pepř a 2 minuty na mírném plameni povaříme.
- 5V mezičase v misce rozšleháme v ananasové šťávě Solamyl, vlijeme do omáčky a pečlivě šleháme. Omáčku necháme přejít varem.
- 6Osmažené kostky masa rozložíme na talíře a přelijeme horkou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.