Vepřové kotlety dušené se zelenou paprikou a rajčaty
35 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPaprika mletá sladká
 - 3lžíceOlej olivový
 - 1kusCibule
 - 5kusůPaprika zelená
 - 5kusůRajčata
 - 0,2litrVíno bílé
 - 0,2litrHovězí vývar základní
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
14 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Papriky podélně rozpůlíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata spařéme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
 - 2Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
 - 3Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
 - 4V pánvi rozpálíme olej, kotlety zprudka z obou stran osmahneme dozlatova a vyndáme je z pánve.
 - 5Na oleji v pánvi po kotletách osmahneme nakrájenou cibuli, kterou posypeme mletou paprikou a podlijeme nepatrným množstvím bílého vína, pak vložíme zpět do pánve kotlety. Přikryté dusíme a podle potřeby přiléváme víno a vývar.
 - 6Když kotlety začínají měknout, přidáme nakrájené papriky a rajčata a za občasného míchání dusíme, dokud kotlety nejsou zcela měkké. Pak v odkryté pánvi necháme vypařit víno, zbytek šťávy zředíme vývarem a necháme krátce provařit.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.