Vepřové kotlety na pepři 4 barev
52 min.

Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceHořčice
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 2,5lžičkySůl mořská
- 350gramůBrambory
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyPetržel - nať
- 120gramůCuketa
- 1,5litryVoda pitná
- 35gramůMáslo jihočeské
- 2decilitryMléko plnotučné
- 0,5lžičkaPepř citronový
- 100gramůSýr Parmezán
- 3špetkyMuškátový oříšek
- 3lžíceJablečné pyré
- 1lžícePetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
28 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Připravíme maso: vepřové omyté kotlety (bez kosti) osušíme, pokud mají tukové okraje, tuk odřízneme. Z obou stran kotlety potřeme olivovým olejem, hořčicí a posypeme je čerstvě roztlučeným nebo nahrubo pomletým pepřem 4 barev. Osolíme je podle chuti (přibližně 1.5 lžičky), pak maso odložíme na mísu a necháme v chladu marinovat 10 - 15 minut.
- 2Mezitím omyjeme a očistíme brambory, mrkev, petržel a cuketu. Petrželku kudrnku omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky.
- 3Zeleninu pokrájíme na kostičky a uvaříme ji v osolené vodě (1.5 litru voda + 1 lžička sůl) doměkka. Pak slijeme vodu, zeleninu pomocí vidličky mírně rozmačkáme, přimícháme do ní rozpuštěné máslo, vlažné mléko a dochutíme citronovým pepřem. Zeleninovou směs dáme do zapékací misky, posypeme ji nastrouhaným parmezánem, 2-3 špetkami muškátového oříšku a dáme do předehřáté trouby zapéct dozlatova.
- 4Rozpálíme teflonovou pánev a maso z každé strany orestujeme do zlatohněda. Mělo by být dostatečně propečené, šťavnaté.
- 5Na talíře položíme kotlety, které polijeme masovou šťávou, přidáme k nim zeleninu a okolo masa přidáme 2-3 lžíce jablečného pyré. Každou porci posypeme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.