Vepřové kotlety po staročesku
40 min.

Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůHouby čerstvé
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
16 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Vápník
103 mg
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety na okrajích a u kostí nařízneme, maso osolíme, opepříme, opečeme po obou stranách na oleji. Podlijeme trochou vývaru a dusíme do měkka.
- 2Měkké kotlety vyjmeme, do šťávy nalijeme mléko rozšlehané s moukou, přidáme houby a za stálého míchání uvedeme do varu. Za občasného zamíchání vaříme asi 15 minut.
- 3Potom přidáme jemně nasekaný kopr, ocet, sůl a rozmícháme. Do omáčky vložíme kotlety a jen prohřejeme.
- 4Podáváme s rýží, houskovými knedlíky nebo těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.