Vepřové kotlety po staročesku

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
16 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Vápník
103 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kotlety na okrajích a u kostí nařízneme, maso osolíme, opepříme, opečeme po obou stranách na oleji. Podlijeme trochou vývaru a dusíme do měkka.
  • 2
    Měkké kotlety vyjmeme, do šťávy nalijeme mléko rozšlehané s moukou, přidáme houby a za stálého míchání uvedeme do varu. Za občasného zamíchání vaříme asi 15 minut.
  • 3
    Potom přidáme jemně nasekaný kopr, ocet, sůl a rozmícháme. Do omáčky vložíme kotlety a jen prohřejeme.
  • 4
    Podáváme s rýží, houskovými knedlíky nebo těstovinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.