Vepřové kotlety s dipem z jablek a zázvoru
50 min.

Ingredience
- 600gramůVepřové maso libové
- 5lžicCitronová šťáva
- 160mililitrůOmáčka Ketjap
- 80mililitrůOcet rýžový
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 60gramůCukr krupice
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 1špetkaPepř cayenský
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceZázvor mletý
- 4kusyJablka
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
32 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
6 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Kotlety zbavíme tuku, omyjeme a osušíme. Oloupeme česnek, nakrájíme nadrobno a smícháme se 2 lžícemi citronové šťávy, 1 lžící zázvoru, ketjap manis, sójovou omáčkou, rýžovým octem, olivovým olejem a pepřem. Do této marinády kotlety naložíme a necháme přes noc marinovat.
- 2Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na plátky. Ve zbytku citronové šťávy s rýžovým vínem ohřejeme cukr, ale nenecháme projít varem. Pak přidáme plátky jablek a na mírném ohni povaříme 15 minut.
- 3Jablka rozmačkáme vidličkou a přidáme do dipu. Dochutíme zázvorem a cayenským pepřem.
- 4Kotlety vyndáme z marinády a na horkém grilu je asi 7 minut z každé strany pečeme. Podáváme s připraveným dipem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.