Vepřové kotlety s karí a žampióny
0 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyVepřové kotlety
- 1špetkaSůl
- 1decilitrVíno bílé
- 1lžičkaKari koření
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 3lžíceOlej stolní
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
17 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kotlety naklepeme, u kosti a na okrajích nařízneme, osolíme a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Vyndáme na nahřáté talíře.
- 2Na výpeku zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka, na plátky nakrájené houby, osmahneme, zaprášíme moukou, opět osmahneme, trochu podlijeme, osolíme a podusíme.
- 3Přilijeme smetanu, víno, kari a ještě chvíly podusíme.
- 4Výpek se žampióny nalijeme na kotlety a podáváme s rýží nebo brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.