Vepřové kotlety s mladou zeleninou
70 min.

Ingredience
- 800gramůVepřové kotlety
- 120gramůKedlubna
- 120gramůKarotka
- 80gramůHrášek
- 100gramůKvěták
- 80gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžícePažitka
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 80gramůFazolové lusky zelené
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
45 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Karotku a kedlubny očistíme a nakrájíme na nudličky. Fazolky očistíme a překrojíme na kratší kousky, květák rozebereme na malé růžičky, pažitku nadrobno nasekáme, hrášek vyloupeme. Kotlety po kraji nařízneme, maso naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce.
- 2Kotlety po obou stranách prudce usmažíme na oleji. Všechnu zeleninu vložíme do vroucího vývaru a krátce povaříme. Poté přelijeme přes kotlety, přidáme máslo a na mírném plameni dusíme doměkka. Před podáváním vsypeme pažitku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.