Vepřové kotlety s omáčkou ze zeleného pepře

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
18 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
20 mg
Cukr
228 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté kotlety osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji smažíme 6-8 minut po každé straně. Kotlety vyjmeme na talíř a přikryjeme alobalem.
  • 2
    Do pánve přidáme máslo, rozehřejeme a osmažíme na něm oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku. Vmícháme sherry a povaříme 1 minutu. Přidáme propláchnutý, lehce nadrcený zelený pepř, přilijeme vodu a přivedeme k varu. Omáčku povaříme asi 2 minuty do zhoustnutí a nakonec vmícháme smetanu.
  • 3
    Kotlety upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.