Vepřové kotlety s pomerančem
30 min.

Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceVoda pitná
- 1šálekDžus pomerančový
- 10kusůHřebíček
- 6lžicCukr krupice
- 1kusPomeranče
- 2lžičkyPomerančová kůra
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 0,25lžičkaSůl
- 0,25lžičkaSkořice mletá
- 0,5šálekJogurt bílý
- 0,25lžičkaSolamyl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
10 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Z kotlet ořežeme tuk a vyškvaříme ho. Maso osolíme, opepříme, opaprikujeme, podlijeme vodou a 15 až 20 minut dusíme po obou stranách dozlatova.
- 2V pomerančovém džusu rozmícháme cukr, škrob, sůl a jogurt, přidáme skořici, hřebíček a pomerančovou kůru, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme, dokud nevznikne hladká omáčka.
- 3Přecedíme ji, k masu přidáme dílky pomeranče a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.