Vepřové kotlety se šalotkami
30 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
 - 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 60gramůSádlo škvařené
 - 125mililitrůVíno bílé
 - 20kusůŠalotka
 - 1šálekVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
943 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
25 g
Sacharidy
144 g
Vláknina
20 mg
Cukr
300 mg
Postup přípravy
- 1Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti, naklepeme a po okrajích nařízneme. Kotlety osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Vyjmeme je a urovnáme na nahřátou mísu.
 - 2Do zbylého tuku přilijeme bílé víno, vodu (nebo vývar), přidáme očištěné šalotky a podusíme je doměkka.
 - 3Kotlety přelijeme výpekem, obložíme podušenými šalotkami a ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.