Vepřové kotlety se žampióny
60 min.

Ingredience
- 200gramůŠpagety, Makarony
- 4kusyVepřové kotlety
- 1kusSůl
- 1kusPetržel - nať
- 1kusMuškátový oříšek
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1šálekMléko polotučné
- 3lžíceOlej stolní
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Parmezán
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusCibule
- 0,5lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
28 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme v osolené vodě, zcedíme je a necháme okapat.
- 2Očištěnou a na jemno pokrájenou cibuli osmahneme na másle, zasypeme moukou, uděláme světlou jíšku. Poté zalijeme mlékem a uvaříme na hustou kaši. Omáčku odstavíme z ohně, přimícháme žloutky, okořeníme, přidáme polovinu nastrouhaného sýra a uvařené špagety.
- 3Vymastíme zapékací mísu a dáme do ní směs.
- 4Kotlety otřeme vlhkou utěrkou, nařízneme, naklepeme, osolíme a opečeme na sádle po obou stranách 3 minuty. Opečené kotlety položíme na směs v zapékací míse. V tuku po kotletách opečeme rozkrájené a osolené žampióny posypané nasekanou petrželovou natí. Přidáme 3 lžíce horké vody a mírně povaříme. Opečené žampióny i se šťávou polijeme směs i kotlety v zapékací míse, povrch posypeme zbytkem nastrouhaného sýra a dáme péct na 20 minut.
- 5Jako přílohy jsou vhodné saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.