Vepřové kotlety se zeleninou I
75 min.

Ingredience
- 1kusHovězí vývar základní
- 1kusPetržel kořen
- 4kusyVepřové kotlety
- 1kusKapusta hlávková
- 1kusSůl
- 1kusPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusMrkev kořen
- 0,5kusCibule
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
16 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vlhkou utěrkou otřeme kotlety, naklepeme, na okrajích a u kosti nařízneme, osolíme.
- 2Očištěnou a na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle a opečeme na ni připravené kotlety.
- 3Všechnu zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Kapustu nebo zelí nakrájíme na nudličky.
- 4Vymastíme zapékací mísu, vložíme do ni polovinu zeleniny, osolíme, opepříme, položíme na ni kotlety, přikryjeme je druhou částí zeleniny, zakapeme máslem, zalijeme troškou vývaru a pokrm dusíme přikrytý do měkka.
- 5Jako přílohu podáváme opečené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.