Vepřové kotlety szegedinské
75 min.
Ingredience
- 400gramůZelí hlávkové bílé
 - 1litrVoda pitná
 - 2lžičkySůl
 - 4kusyVepřové kotlety
 - 1kusCibule
 - 1lžičkaPaprika sladká
 - 0,5lžičkaPaprika pálivá
 - 30gramůMouka pšeničná hladká
 - 1kusJablka
 - 2lžíceOcet
 - 150mililitrůSmetana
 - 1lžíceCukr krupice
 - 80gramůSádlo škvařené
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
29 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Zelí nakrájíme, uvaříme ve slané vodě a scedíme.
 - 2Vepřové kotlety u kosti a po obvodu mělce nařízneme, lehce naklepeme a osolíme. Drobně pokrájenou cibuli usmažíme dozlatova v pánvi na rozpáleném sádle, vmícháme mletou papriku, hned přidáme kotlety, které jsme po obou stranách poprášili moukou, lehce je po obou stranách opečeme, přisolíme a trochu podlijeme několika lžícemi vody. Zakryjeme pokličkou a dusíme asi 40 minut. Při dušení je obracíme a podléváme vodou.
 - 3Oloupané jablko nakrájíme na nudličky a přidáme k masu spolu s octem, cukrem a zelím. Ještě chvíli dusíme.
 - 4Měkké kotlety vyjmeme, šťávu zjemníme smetanou, v níž jsme rozkvedlali zbylou mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut.
 - 5Vrátíme kotlety, prohřejeme je a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.