Vepřové kotlety v orientální omáčce
25 min.

Ingredience
- 3lžíceOlej rostlinný
- 800gramůVepřová pečeně
- 3lžíceOcet vinný
- 50gramůCukr třtinový
- 3lžíceMed včelí
- 3lžičkyChilli omáčka
- 3lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceHořčice staroanglická
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
712 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
53 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
46 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Omáčku připravíme tak, že v míse smícháme hořčici, ocet, cukr, med, 2 lžíce oleje, sójovou omáčku a chilli omáčku a vidličkou důkladně našleháme. Vlijeme do pánve a na mírném ohni za stálého míchání vaříme cca 10 min, dokud se cukr zcela nerozpustí a omáčka mírně nezhoustne.
- 2Mezitím ve velké pánvi se silným dnem rozpálíme zbytek oleje a orestujeme na něm z každé strany cca 1 min kotlety do zhnědnutí. Zmírníme oheň a maso z každé strany cca 4-5 min smažíme, dokud se dobře nepropeče.
- 3Rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.