Vepřové kotlety v orientální omáčce

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3lžíceOlej rostlinný
    • 800gramůVepřová pečeně
    • 3lžíceOcet vinný
    • 50gramůCukr třtinový
    • 3lžíceMed včelí
    • 3lžičkyChilli omáčka
    • 3lžíceOmáčka sójová
    • 2lžíceHořčice staroanglická
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
712 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
53 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
46 mg
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omáčku připravíme tak, že v míse smícháme hořčici, ocet, cukr, med, 2 lžíce oleje, sójovou omáčku a chilli omáčku a vidličkou důkladně našleháme. Vlijeme do pánve a na mírném ohni za stálého míchání vaříme cca 10 min, dokud se cukr zcela nerozpustí a omáčka mírně nezhoustne.
  • 2
    Mezitím ve velké pánvi se silným dnem rozpálíme zbytek oleje a orestujeme na něm z každé strany cca 1 min kotlety do zhnědnutí. Zmírníme oheň a maso z každé strany cca 4-5 min smažíme, dokud se dobře nepropeče.
  • 3
    Rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.