Vepřové kotlety v zelí
60 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové kotlety
 - 20gramůPaprika mletá sladká
 - 2stroužkyČesnek
 - 1kusCibule
 - 5gramůKmín drcený
 - 5decilitrůVoda pitná
 - 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
 - 9gramůSůl
 - 400gramůZelí kysané
 - 50gramůSádlo vepřové škvařené
 - 5gramůPepř černý mletý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
31 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, kmínem a prolisovaným česnekem, necháme zpěnit. Na tento základ vložíme naklepané a nasolené kotlety, opečeme z obou stran. Podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme, občas podlijeme. Když je maso skoro hotové přidáme zakysané zelí, dodusíme do měkka. Hotový pokrm osolíme, opepříme a zalijeme smetanou, necháme povařit a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.