Vepřové kotlety zapečené s uzeným sýrem a cibulí
30 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
 - 1špetkaPaprika mletá sladká
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1špetkaSůl
 - 20gramůMáslo čerstvé
 - 1kusCibule
 - 100gramůSýr Eidam uzený 45%
 - 1kusMasox
 - 1decilitrVoda pitná
 - 0,2litrVíno bílé
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
20 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
464 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, Masox rozmícháme ve vodě, směs smícháme metlou s vínem. Sýr nastrouháme.
 - 2Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, odkrájíme tučné části, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích a u kosti nařízneme, aby se při pečení nekroutily.
 - 3Kotlety vložíme do zapékací mísy nebo pekáče, na každou položíme nakrájenou cibuli, máslo, posypeme nastrouhaným sýrem a mletou paprikou. Zalijeme do výše masa směsí Masoxu a vína. Zapékací mísu nebo pekáč přikryjeme a v troubě, rozehřáté na 220 stupňů, pečeme 20 minut. Pak víko odstraníme a kotlety dopečeme do měkka.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.