Vepřové kousky s rýží
50 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové maso libové
- 550gramůRýže Basmati
- 375mililitrůGranule dashi
- 80mililitrůOmáčka sojová - Tamari
- 60mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
- 2lžičkyCukr krupice
- 1kusŠalotka
- 1lžičkaPetržel - nať
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
28 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso očistíme a nakrájíme na plátky.
- 2Rýži propláchneme studenou vodou, scedíme. Do hrnce vlijeme asi 750 ml vody. Když se voda začne vařit, přidáme rýži a snížíme teplotu. Vaříme asi 15 minut, poté hrnec odstavíme a necháme asi 10 minut dojít.
- 3Dashi, sójovou omáčku, cukr i Mirin nalijeme do menšího hrnce a přivedeme k varu. Přidáme pokrájenou šalotku a vaříme další 4 minuty, dokud neni měkká. Vhodíme plátky masa a necháme povařit další 3 minuty.
- 4Do směsi nasypeme pokrájenou petržel a nalijeme lehce ušlehaná vajíčka. Zlehka míchíme, dokud vejce neztuhnou, na 3 minuty odstavíme. Do čtyř hlubších misek naservírujeme rýži, přelijeme omáčkou z masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.