Vepřové maso dušené se strouháním
85 min.

Ingredience
- 1lžíceSádlo škvařené
- 750gramůVepřová plec
- 1kusSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusVoda pitná
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
44 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
26 mg
Cukr
236 mg
Postup přípravy
- 1Z hrubé mouky, trochu vody a dvou vajec uděláme velmi tuhé nudlové těsto, které rozdělíme na několik kousků, aby nám rychleji oschlo. Jakmile oschne, nastrouháme ho, sesuneme do osolené vařící vody, povaříme cca 5 minut a poté je vybereme cedníkem.
- 2Omyté a očištěné maso nakrájíme na plátky přes vlákno, naklepeme ho, na okrajích nařízneme, osolíme, dáme do kastrolu a podlijeme trochou vody. Pokud maso není tučné, přidáme pod něj trochu sádla. Maso posypeme hrubě nasekaným česnekem a necháme dusit do měkka.
- 3Jakmile je maso měkké, přidáme k němu uvařené strouhání, které promícháme se šťávou, pokropíme tukem a dáme zapéct do trouby dorůžova.
- 4Jako přílohu podáváme grilovaná rajčata.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.