Vepřové maso na rajčatech
0 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 3lžíceOlej stolní
- 500gramůVepřová plec
- 1špetkaSůl
- 5kusůRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrVíno bílé
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1635 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
121 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
7 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, maso osolíme, opepříme a ze všech stran rychle opečeme. Podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme a dáme dusit do středně vyhřáté trouby. Během dušení maso podléváme.
- 2Když je skoro měkké, přidáme k němu očištěná nakrájená rajčata, víno a dusíme doměkka.
- 3Hotové maso nakrájíme, výpek s rajčaty na ně prolisujeme a podáváme s rýží, bramborami nebo těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.