Vepřové maso nadívané
80 min.

Ingredience
- 200gramůVepřové maso libové
- 10gramůStrouhanka
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 3kusyŽampiony čerstvé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůŽemle tuková
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
40 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Žemli nakrájíme na kostičky a zvlhčíme ji mlékem. Přidáme vejce, máslo, nasekanou petrželku, muškátový oříšek, na másle podušené žampiony a trochu strouhanky. Vše dobře promícháme.
- 2Připravenou směsí naplníme omyté vepřové maso, osolíme a pokmínujeme.
- 3Maso vložíme na pekáček s máslem a upečeme v troubě. Během pečení podléváme vývarem.
- 4Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.