Vepřové maso s krájenými houbami
60 min.

Ingredience
- 500gramůVepřové maso libové
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůCibule
- 750gramůHouby čerstvé
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 4lžíceOlej olivový
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceHořčice
- 5stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
36 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na proužky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hranolky. Houby očistíme a rozpůlíme. Šalvěj omyjeme a lístky otrháme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a maso na něm opečeme. Poté maso vyjmeme a odložíme stranou. Přidáme zbytek oleje a opečeme na něm cibuli, houby a šalvěj. Přidáme smetanu a na mírném ohni ji necháme zhoustnout. Přidáme hořčici, vložíme do pánve maso, osolíme, opepříme a 5 minut zahříváme. Jako přílohu podáváme brambory s pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.