Vepřové maso s vínovou omáčkou

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
51 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
8 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso vložíme mezi potravinářskou fólií a naklepeme tak, abychom maso pěkně narovnali. Doprostřed jednoho kousku dáme lžičku sušeného ovoce, ochutíme, posypeme skořicí a přikryjeme druhým kouskem masa. Aby nám obě masa držela pěkně pohromadě, ovineme okolo masa plátky slaniny a zajistíme párátky.
  • 2
    Takto připravené maso položíme na mírně olejem vymazaný plech a pečeme v troubě. Po 20-ti minutách maso otočíme a pečeme dalších 25 minut. Upečené maso přesuneme na servírovací talíř, odstraníme párátka a maso přikryjeme fólií.
  • 3
    Do malé pánve si nalijeme asi 4-5 lžic vypečené šťávy z masa, poprášíme moukou a 1-2 minuty za stálého míchání restujeme.
  • 4
    Přidáme víno, pomerančovou a citronovou šťávu, med a zbytek skořice, dochutíme a přivedeme omáčku k varu, za stálého míchání necháme zhoustnout.
  • 5
    Maso nakrájíme, podáváme s omáčkou, plátky pomeranče a citrónu.
  • 6

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.