Vepřové maso s vínovou omáčkou
75 min.

Ingredience
- 20mililitrůMed včelí
- 1kusPomeranče
- 250mililitrůVíno bílé
- 5mililitrůOlej stolní
- 25mililitrůSkořice mletá
- 8kusůMeruňky
- 600gramůVepřové maso libové
- 1kusCitrony
- 20mililitrůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
51 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
8 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Maso vložíme mezi potravinářskou fólií a naklepeme tak, abychom maso pěkně narovnali. Doprostřed jednoho kousku dáme lžičku sušeného ovoce, ochutíme, posypeme skořicí a přikryjeme druhým kouskem masa. Aby nám obě masa držela pěkně pohromadě, ovineme okolo masa plátky slaniny a zajistíme párátky.
- 2Takto připravené maso položíme na mírně olejem vymazaný plech a pečeme v troubě. Po 20-ti minutách maso otočíme a pečeme dalších 25 minut. Upečené maso přesuneme na servírovací talíř, odstraníme párátka a maso přikryjeme fólií.
- 3Do malé pánve si nalijeme asi 4-5 lžic vypečené šťávy z masa, poprášíme moukou a 1-2 minuty za stálého míchání restujeme.
- 4Přidáme víno, pomerančovou a citronovou šťávu, med a zbytek skořice, dochutíme a přivedeme omáčku k varu, za stálého míchání necháme zhoustnout.
- 5Maso nakrájíme, podáváme s omáčkou, plátky pomeranče a citrónu.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.