Vepřové maso se šťouchanými bramborami
185 min.
Ingredience
- 6kusůPórek
- 300gramůHlíva ústřičná
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusKlobása Chorizo
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaSůl
- 1kilogramVepřová kýta
- 2stroužkyČesnek
- 375mililitrůVíno červené
- 375mililitrůVíno Saké
- 2lžícePasta shiro miso
- 1mililitrVoda pitná
- 2lžíceOlej slunečnicový
- Šťouchané brambory
- 1kilogramBrambory rané
- 40gramůMargarín
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůPažitka
- 1špetkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
974 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
36 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
10 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme asi 1 lžici oleje a rozpálíme. Přihodíme nakrájený pórek a smažíme dozlatova. Poté ho dáme stranou do misky. Do hrnce dáme kousky hlívy ústřičné a smažíme asi 5 minut. Vyklopíme je do misky k pórku. Najemno nakrájenou cibuli, mrkev a na kostičky klobásu vhodíme do hrnce a restujeme asi 10-12 minut. Přesypeme do jíné misky než je pórek s houbami.
- 2Do jiné mísy nasypeme mouku, pepř a sůl. Vepřové maso nakrájíme na větší kostky a obalíme v mouce.
- 3Do hrnce přilijeme olej, rozpálíme a přihodíme vepřové maso. Přidáme česnek a restujeme asi 3 minuty. Poté přilijeme víno a saké. Postupně přidáváme směs z cibule a mrkve s klobásou. Zalijeme 250 ml vody s pastou miso. Mícháme dokud se miso nerozpustí. Vaříme asi 1,5 hodiny. Poté přidáme pórek a hlívu. Vaříme dalších 30 minut, dokud vepřové maso neni měkké.
- 4Do kastrolu dáme vařit vodu, osolíme a přidáme na kostky nakrájené brambory. Vaříme asi 20 minut, dokud nejsou měkké. Poté je scedíme. Přidáme margarín, smetanu, česnek a vidličkou mačkáme, tak aby nám vznikla kaše. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou pažitku.
- 5Na talíře servírujeme šťouchané brambory s masem a zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.