Vepřové maso se zeleninou a hlívou ústřičnou
55 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová plec
 - 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 8lžicVíno červené
 - 500gramůHlíva ústřičná
 - 400gramůMrkev kořen
 - 250gramůPórek
 - 0,13litrVývar z hovězích kostí
 - 80gramůMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
49 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.
 - 2Oloupanou mrkev pokrájíme na tenké nudličky, očištěnou hlívu ústřičnou rozkrájíme na kousky, omytý pórek krájíme na kolečka.
 - 3Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo, maso na něm zprudka opečeme. Zalijeme vývarem, zvolna dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
 - 4Potom přidáme připravenou zeleninu a houby, dusíme ještě 15 minut. Přilijeme červené víno, podle chuti osolíme a opepříme.
 - 5Podáváme s těstovinami nebo s haluškami.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.