Vepřové medailonky Piemont
40 min.

Ingredience
- 50mililitrůKompot meruňkový
- 1špetkaSůl
- 400gramůKompot ananasový
- 3lžíceMarmeláda meruňková
- 1lžíceMeduňka
- 1špetkaPepř černý celý
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 600gramůVepřová panenka
- 150mililitrůSherry brandy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
11 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
1 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky a zprudka orestujeme cca 1min po každé straně na rozehřátém másle. Poté dopečeme při mírné teplotě cca 6min. Maso ochutíme solí, pepřem, vyjmeme a zabalené v alobalu uchováme teplé.
- 2Višně necháme okapat na sítě, nasypeme do pánve a podusíme ve vypečené šťávě.
- 3Vmícháme meruňkovou šťávu a džem, vrátíme zpět maso a zakápneme ho višňovicí. Dlouhou hořící špejlí zapálíme a oflambujeme. Nakonec lehce zalijeme smetanou.
- 4Rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky meduňky a podáváme např. s grilovanou cuketou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.