Vepřové medailonky s houbami a vejci
60 min.

Ingredience
- 50gramůCibule
- 500gramůVepřová kýta
- 200gramůHouby čerstvé
- 4lžíceOlej stolní
- 5lžicVoda pitná
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
31 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
977 mg
Postup přípravy
- 1Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na 2 lžících oleje. Přidáme na plátky nakrájené houby a podusíme je doměkka. Osolíme, opepříme, zalijeme rozšlehanými vejci a umícháme.
- 2Omyté maso nakrájíme přes vlákno na medailonky (3 ks na porci), naklepeme a okraje nařízneme. Medailonky poprášíme moukou a opečeme je na oleji po obou stranách. Maso upravíme na talíře.
- 3Na pánev nalijeme 5 lžic vody, worcester a připečenou šťávu odvaříme. Přisolíme a podlijeme medailonky. Osolíme je, potřeme houbami s vejci a ihned podáváme.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.