Vepřové nožičky pečené s nádivkou

75 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2299 kcal
Bílkoviny
238 g
Tuky
136 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové nožičky omyjeme, očistíme. V osolené vodě uvaříme a vykostíme. Rozkrájenou slaninu necháme zesklovatět na světlý odstín, přidáme na drobno rozkrájenou cibuli. Následně k cibuli přidáme nasekanou petržel, krátce osmahneme, směs zasypeme strouhanou houskou, zamícháme, zalijeme mastným vývarem s nožiček a povaříme. Nádivku odstavíme s ohně a do polo vychladlou okořeníme a vmícháme žloutky.
  • 2
    Poloviny nožiček vyskládáme do vymaštěné zapékací mísy, naplníme je připravenou nádivkou, mírně podlijeme vývarem a pečeme dorůžova.
  • 3
    Jako přílohu podáváme saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.