Vepřové ragú se smetanovou omáčkou
70 min.

Ingredience
- 3kusyPepř černý celý
- 500gramůVepřová plec
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25kusCeler bulvový
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaHořčice
- 1lžičkaProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
37 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
891 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájený celer, promícháme a vložíme omyté, na proužky nakrájené maso. Vše osolíme a dusíme bez podlévání na mírném ohni.
- 2Po chvíli přidáme koření, rajčatový protlak, hořčici, přilijeme víno, mírně podlijeme a dusíme doměkka.
- 3Když je maso měkké, přilijeme smetanu smíchanou s moukou a povaříme. Zrnka koření z omáčky vyjmeme.
- 4Podáváme s rýží, těstovinami nebo s knedlíky ze strouhanky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.