Vepřové řízečky s brusinkovou omáčkou
50 min.

Ingredience
- 600gramůVepřové maso libové
- 1stroužekČesnek
- 2kusyCibulka jarní
- 70mililitrůHovězí vývar základní
- 60mililitrůVíno červené
- 1lžíceTymián čerstvý
- 3lžíceDžem brusinkový
- 1kusPomeranče
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
35 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso nakrájíme na menší řízečky, omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Česnek oloupeme, najemno nasekáme a smícháme s olejem. Takto připravenou směs vetřeme do řízečků a necháme je přes noc marinovat v chladničce.
- 2Jarní cibulku očistíme a najemno nasekáme. Pánev rozpálíme, olej nepřidáváme a řízečky na ní osmažíme. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple.
- 3Jarní cibulku na stejné pánvi osmahneme, podlijeme hovězím vývarem, červeným vínem, přidáme tymián a za stálého míchání povaříme. Směs přendáme do misky a za pomoci mixéru rozmixujeme na pyré, přimícháme brusinkový džem a omáčku vrátíme zpátky na pánev, kde ji přivedeme k varu a ještě 5 minut povaříme.
- 4Na připravené talíře servírujeme vždy dva řízečky, zalijeme brusinkovou omáčkou a zdobíme plátkem pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.