Vepřové řízečky s brusinkovou omáčkou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
35 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové maso nakrájíme na menší řízečky, omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Česnek oloupeme, najemno nasekáme a smícháme s olejem. Takto připravenou směs vetřeme do řízečků a necháme je přes noc marinovat v chladničce.
  • 2
    Jarní cibulku očistíme a najemno nasekáme. Pánev rozpálíme, olej nepřidáváme a řízečky na ní osmažíme. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple.
  • 3
    Jarní cibulku na stejné pánvi osmahneme, podlijeme hovězím vývarem, červeným vínem, přidáme tymián a za stálého míchání povaříme. Směs přendáme do misky a za pomoci mixéru rozmixujeme na pyré, přimícháme brusinkový džem a omáčku vrátíme zpátky na pánev, kde ji přivedeme k varu a ještě 5 minut povaříme.
  • 4
    Na připravené talíře servírujeme vždy dva řízečky, zalijeme brusinkovou omáčkou a zdobíme plátkem pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.