Vepřové řízky pikantní
65 min.
Ingredience
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 400gramůVepřová kýta
- 3lžíceMarmeláda pomerančová
- 1kusPomeranče
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1kusPaprika zelená
- 1,5decilitryPomerančová šťáva
- 1špetkaTabasco
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Hliníkovou fólii dáme na talíř a položíme na ni vepřové maso, osolíme a opepříme ho.
- 2Rozehřejeme v pánvi pomerančovou marmeládu, pomerančovou kůru a šťávu, tabasco a vinný ocet a mícháme, dokud se marmeláda nerozpustí. Směs přelijeme přes maso a zabalíme fólií, aby nevytékala šťáva. Maso ve fólii zapékáme na grilu 25 minut a občas balíček obrátíme.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme pokrájenou papriku a 4 minuty smažíme.
- 4Vyndáme z fólie maso, položíme na rošt a šťávu z fólie přidáme do pánve s omáčkou. Vepřové maso opékáme dalších 20 minut za občasného obracení.
- 5Smícháme v misce solamyl s trochou pomerančové šťávy. Přidáme ji do omáčky se zbývající vypečenou šťávou. Povaříme, dokud omáčka nezhoustne.
- 6Vepřové maso pokrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.