Vepřové řízky s čerstvými houbami
70 min.

Ingredience
- 50gramůCibule
- 500gramůVepřová kýta
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 150gramůHouby čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
32 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
550 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na pánvi na části oleje. Na zbylém oleji zpěníme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, přidáme očištěné, nakrájené houby, osolíme, opepříme a okmínujeme. Chvíli vše podusíme.
- 2Opečené řízky položíme na obdélníky alobalu, poklademe je podušenými houbami a alobal dobře uzavřeme.
- 3Pokrm pečeme na plechu v dobře vyhřáté troubě 25-30 minut.
- 4Podáváme s opečenými bramborami nebo s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.